tiistai 18. syyskuuta 2012

Reseptiikkaa


Tämä resepti on oma variaatio Hellapoliisin raikkaasta marjakakusta:
http://www.hellapoliisi.fi/kakut/taytekakut/2781-raikas-marjakakku

Marjakakku

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl Muscovadosokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
3/4 dl-1 dl täysmaitoa + 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g sitruunarahkaa
1 dl mustikoita
1 dl vadelmia
1 tl vaniljasokeria
1 patukka Fazerin jogurttivadelma suklaata

Pinnalle:
2 dl suklaakermavaahtoa
vadelmia
mustkoita
Pirkka tivolikeksejä
1 patukka Fazerin jogurttivadelma suklaata

1.Vaahdota kananmunat&muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4.Laita uuni 225 asteeseen ja paista kakkua n.7 min.
5.Kumoa pohja leivinpaperille.
6.Kostuta pohja maito/vaniljasokeri seoksella kauttaaltaan.
7.Sekoita sitruunarahkaan mustikat, vadelmat, vaniljasokeri & murustettu jogurttivadelma suklaa.
8.Levitä seos tasaisesti pohjan päälle.
9.Leikkaa levy pituussuunnassa viiteen kaistaleeseen.
10.Kääri ensimmäinen suikale rullalle ja nosta rulla pystyyn keskelle kakkuvatia.
11.Kierritä loput kaistaleet tämän rullan ympärille siten, että kakku suurenee halkaisijaltaan.
12.Vaahdota suklaakermavaahto, peitä kakku sillä.
13.Koristele marjoilla, kekseillä ja jogurtti-vadelmasuklaalla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti