sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Reseptiikkaa


Bataattisämpylät
n. 15 kappaletta

-300 g bataattia kuorittuna
-3 dl maitoa
-½ pussia kuivahiivaa
-1tl suolaa
-2rkl öljyä
-3dl kaurahiutaleita
-n.6dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:
-vettä
-kauraleseitä

1.Kuori ja kuutioi bataatti.
2.Keitä bataattikuutiot kiehuvassa vedessä kypsiksi.
3.Poista vesi&Soseuta ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
4.Lämmitä maito 42 asteiseksi.
5.Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja ja sekoita se maidon joukkoon.
6.Lisää suola ja öljy&sekoita myös bataattisose.
7.Lisää kaurahiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
8.Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
9.Vaivaa taikinaa hetki ja jaa se 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
10.Anna niiden kohota peitettyinä noin 30 minuuttia.
11.Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
12.Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti