maanantai 7. tammikuuta 2013

Reseptiikkaa

Noniin,
päätin eilen että lähden netin kautta ensin vähän kokeilemaan uusia ulottuvuuksia,

tällä kertaa inkivääri = jota en ole koskaan itse laittanut mihinkään ruokaan mausteeksi, valmisruuissa olen sitä kyllä maistanut, mutta joskus se täytyy vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan uutta.

Joten tässä ensimmäinen reseptini, jota muuntelin alkuperäisestä itselleni sopivaksi ja hyvin maistui / onnistui <3.

Alkuperäinen: http://www.hellapoliisi.fi/liharuoat/porsaanliharuoat/3234-possu-nuudeliwokki


Possu-nuudeliwok Sanna's style
4-5 annosta

vettä
200 g kokojyvänuudeleita

-loraus öljyä
-400 g HK Rypsiporsaan pippurikerma lihasuikaleita
-2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna "soseeksi"
-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
-n.150 g sokeriherneenpalkoja (Pirkan pakaste 300g)
(loput voit käyttää lisukkeena)
-1 pieni keltainen paprika paloina
-1 pieni purjo suikaleina
-3-4 rkl soijakastiketta
-persiljaa maun mukaan 

1.Kiehauta vesi, keitä noodelit nopeasti. Siivilöi vesi pois.
Halutessasi pieni saksilla.
2.Kuumenna öljy wokissa, lisää possusuikaleet, paista melkein
kypsiksi.
3.Sekoita joukkoon inkivääritahna ja hienonnetut valkosipulit, 
sekä sokeriherneen palot (pilkottuina noin 4 osaan), paprika-, ja purjosuikaleet.
4.Anna hautua hiljalleen noin 5 min.
5.Lisää joukkoon valutetut nuudelit. Kuumenna.
6.Lisää soijakastike.
7. Silppua saksilla persilja.

Voit tarjota chilikastikkeen kanssa,
makusi mukaan sweetchili tai tulisempi, 
itse en laittanut ollenkaan = toimi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti