lauantai 22. joulukuuta 2012

Reseptiikkaa

Sveitsiläinen porkkanakakku

Pohja:
-4 porkkanaa
-1 sitruunan raastettu kuori
-3rkl sitruunan mehua
-5 kananmunaa
-2 rkl kylmää vettä
-1 dl sokeria
-2 rkl vaniljasokeria
-ripaus suolaa
-1 tl kanelia
-300g mantelijauhetta
-2/3 dl vehnäjauhoja
-1/3 dl perunajauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-voita vuoan voiteluun

Kuorrutus:
-2dl tomusokeria
-1 valkuainen
-1-2 tl vettä

Koristelu:

Maun mukaan, tai ohjeessa oli marsipaaniporkkanoita <3

1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Sekoita porkkanaraasteeseen sitruunan kuori, sekä mehu (3rkl).
3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
4. Lisää valkuaisten joukkoon kylmä vesi ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
5. Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola ja kaneli vähitellen samalla vatkaten.
6. Sekoita tämän jälkeen keltuaiset yksi kerrallaan.
7. Sekoita porkkanaraaste seuraavaksi vähitellen myös taikinaan.
8. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe.
9. Jonka jälkeen lisää ne myös taikinaan varovaisesti.
10. Voitele irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.
11. Kaada taikina vuokaan.
12. Laita piirakka uuniin 50 minuutiksi, 175 asteessa.
13. Anna kakun jäähtyä, jonka jälkeen irroita se vuoasta.

Kuorrutus:
-Vatkaa valkuaisten rakenne rikki haarukalla.
-Sekoita joukkoon tomusokeri, lisää joukkoon tarvittaessa vettä.
-Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle.

Vinkki:
Mielestäni ohjeessa oli hieman liian vähän tuota kuorrutusta, joten voit tehdä sen 3 dl tomusokeria varmuudeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti