keskiviikko 5. syyskuuta 2012

RESEPTIIKKAA



OMENAPIIRAKKA
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl täysmaitoa
1 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria
OHJE:
1. Sulata margariini
2. Sekoita kulhossa, (1,5dl) sokerin kanssa.
3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta) sekoita tasaiseksi.
4. Ota sivuun taikinasta noin 1,5 dl (joka myöhemmin ripotellaan piirakan päälle).
5. Lisää taikinaan nyt kananmuna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita taikinamassaksi (taikinan kuuluu olla valuvaa, joten älä pelästy).
6. Voitele vuoka, jonka jälkeen kaada taikina sinne.
7. Levitä omenaviipaleet pohjalle tasaisesti.
8. Ripottele sokeri & kaneli, viimeiseksi ripottele sivuun laittamasi taikina .
9. Paistaa 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
10. Anna jäähtyä, tarjoilla voit vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptin löysin kotikokin sivuilta ja oli pakko kokeilla, tällä kertaa todellakin kannatti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti